-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Chinese nieuwkomer 9 Air bestelt 50 737s

SEATTLE - In China is een nieuwe luchtvaartmaatschappij opgericht onder de naam 9 Air. De prijsvechter is onderdeel van Juneyao Airlines en zal vanuit Guangzhou voornamelijk binnenlandse vluchten uitvoeren. Het bedrijf heeft hiervoor 50 737s aangeschaft met een waarde van ongeveer $3,8 miljard. De luchtvaartmaatschappij zou zowel de Next Generation alsmede de nieuwe 737MAX hebben besteld, maar wat de verdeling is, is (nog) niet bekend gemaakt door 9 Air of vliegtuigbouwer Boeing.

De Boeing 737 is het bestverkochte passagiersvliegtuig ter wereld en maar liefst 8000 toestellen zijn sinds de introductie in 1968 verkocht aan ruim 200 verschillende airlines wereldwijd. De grootste gebruiker is het Amerikaanse Southwest Airlines, dat maar liefst 500 van deze twinjets in haar vloot heeft. De nieuwste versie, de 737MAX is voornamelijk op aerodynamisch gebied aangepast en heeft nieuwe motoren waardoor het vliegbereik nog verder zal toenemen en mogelijke vervangen zal worden voor de 757-200. 

China is een van de grootste afzetmarkten voor Boeing en Airbus. Boeing levert dit jaar alleen al 143 toestellen af aan luchtvaartmaatschappijen en bedrijven in het Aziatische land. Naar verwachting zijn hier de komende 20 jaar zo'n 5600 nieuwe vliegtuigen nodig.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy