-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Airbus draagt eerste A380 over aan Qatar Airways

HAMBURG - De nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar heeft gisteren in Hamburg de eerste Airbus A380 in ontvangst genomen. Het toestel, voorzien van Engine Alliance GP7000 motoren is de eerste van dertien bestelde toestellen. Tijdens een ceremonie overhandigde vliegtuigbouwer Airbus op traditionele wijze de superjumbo. Kort hierna vloog zij naar de nieuwe luchthaven van Doha waar zij werd onthaald met een watersaluut van de brandweer. De komende tijd zal Qatar Airways het vliegtuig inzetten op vluchten naar Londen, later gevolgd door Parijs.

De A380 is voorzien van 517 stoelen in drie klassen en is de twaalfde luchtvaartmaatschappij die het grootste passagiersvliegtuig ter wereld in ontvangst neemt. Het bedrijf is de tweede van vier nieuwe Airlines die dit jaar een A380 zal krijgen overgedragen, eerder al ging Asiana Airlines uit Zuid-Koreal Qatar Airways al voor en later dit jaar zal Etihad Airways volgen.

Qatar Airways heeft het afgelopen jaar ongekende groei meegemaakt; het nam tientallen nieuwe vliegtuigen in ontvangst, trad toe tot de Oneworld Alliantie en wisselde recentelijk van Doha International naar de nieuwe luchthaven genaamd Doha Hamad International Airport (HIA). De airline neemt dit jaar als eerste klant de A350 in gebruik en heeft ruim 300 vliegtuig in bestelling met een waarde van $75 miljard.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy