-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eerste Dreamliner voor Arke geland op Nederlandse bodem

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Arke, onderdeel van de TUI Groep heeft vandaag de eerste Dreamliner in ontvangst genomen. Het vliegtuig landde even na twaalven op Nederlandse bodem na een ferryvlucht vanuit Seattle. Het toestel heeft de naam #Dreamcatcher gekregen na een wedstrijd op Twitter. De komende dagen zullen enkele test- en demonstratievluchten worden uitgevoerd waarbij sommige gelukkige winnaars van een andere wedstrijd als eerste passagiers het gloednieuwe toestel mogen betreden.

De 787 is de eerste van drie bestelde machines. Eerder al ontvingen Thomson uit het Verenigd Koninkrijk en Jetair uit België al Dreamliners. Arke zet de PH-TFK de komende tijd eerst in op vluchten naar Antalya en de Canarische eilanden voordat volgende maand naar Curaçao, Aruba en Bonaire zal worden gevlogen.

Arke laat de toestellen voorzien van 299 stoelen in drie klassen: 173 in Economy, 108 in Comfort Class en 18 in Star Class en is hiermee iets groter dan de 767-300s die plaats bieden aan ongeveer 280 passagiers. De tweede en derde Dreamliner zullen in oktober en april worden afgeleverd aan Arke. Met de levering van de eerste Dreamliner, wordt de vloot aanzienlijk verjongd. Afgelopen week werd de PH-AHQ al naar de Verenigde Staten overgevlogen waar het zal worden gesloopt.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy