-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Wizz Air neemt 50e A320 in ontvangst

TOULOUSE/BOEDAPEST - De Hongaarse prijsvechter Wizz Air heeft woensdag in het Franse Toulouse de 50e Airbus A320 in ontvangst genomen. De maatschappij is na Ryanair en Easyjet de grootste prijsvechter van Europa en verbindt tientallen steden met elkaar. De paarse vliegtuigen vliegen ook al jaren naar Nederland, uitsluitend op Eindhoven. Het 50e toestel is voorzien van sharklets, wat voor een groter vliegbereik en lagere uitstoot van schadelijke gassen zoals CO2 zorgt. Door deze nieuwe vleugeluiteinden neemt het vliegbereik toe met ongeveer 250 kilometer en verbeterd het brandstofverbruik met 4% op langere routes. Wizz Air was tevens een van de eerste airlines die deze sharklets liet installeren op haar A320 toestellen.

De Hongaarse airline vliegt naar circa 100 bestemmingen in 37 landen. Ze heeft nog 40 openstaande bestellingen voor de A320, en neemt naar verwachting begin volgend jaar de grotere A321 in gebruik. Hiervan zijn 26 van besteld.

Airbus A320 Wizzair (C) Ruud Bouwknegt

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy