-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Bombardier verkoopt 50 CSeries op eerste dag Farnborough Air Show

FARNBOROUGH - De Canadese vliegtuigfabrikant Bombardier heeft op de eerste dag van de internationale Farnborough Air Show goede zaken gedaan. Het maakte bekend dat het tenminste 53 CSeries heeft verkocht aan een vijftal klanten; waarvan vier nieuwe. De Letse maatschappij Airbaltic breidde haar order voor tien stuks uit tot dertien door drie opties te verzilveren. Airbaltic verwacht het eerste toestel eind volgend jaar of begin 2016 in ontvangst te nemen. De maatschappij heeft uitsluitend de grotere CS-300 besteld die maximaal 160 passagiers kan vervoeren. 

Een andere order kwam in de vorm van de Britse leasemaatschappij Falko Regional Aircraft, dat maar liefst 24 CS-100s bestelde. Aan welke luchtvaartmaatschappij de toestellen vervolgens worden geleast is nog niet bekend. Een groot aantal airlines in de wereld geeft de voorkeur om vliegtuigen te leasen in plaats van te kopen, en door vroegtijdig in te kopen, kunnen leasemaatschappijen goede deals maken. De CSeries kampt met meerdere vertragingen en heeft daardoor slechts 200 vliegtuigen verkocht. Hoewel de orders voornamelijk intentieverklaringen en opties betreft, is het een flinke opsteker voor Bombardier en het programma. Onder de klanten zijn slechts twee zeer bekende maatschappijen, te weten Lufthansa en Korean Air. Het totaal aantal bestelde toestellen is nu 495, waarvan 203 definitieve bestellingen.

Gisteren werd ook bekend dat het voor de eerste keer een bestelling uit China had ontvangen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij Zhejiang Loong Airlines had namelijk 20 CSeries besteld met een waarde van $1,28 miljard. 

Het Jordaanse Petra Airlines bestelde ook het type maar hield het iets bescheider door twee CS-100s en twee grotere CS-300s te bestellen. De waarde van deze bestelling is mogelijk circa $298 miljoen. Ook Falcon Aviation Services, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van zakenvluchten, heeft twee toestellen besteld: een CS-100 en een grotere variant.

 

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy