-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

FARNBOROUGH - De Franse vliegtuigfabrikant ATR heeft een flinke order in de wacht gesleept tijdens de eerste dag van de internationale Farnborough Air Show. Het Deense leasebedrijf Nordic Aviation Capital (NAC), breidde haar bestaande order uit door nog eens 25 extra ATR-42s te bestellen. Daarnaast heeft het ook opties genomen op 50 extra toestellen. Het leasebedrijf heeft bovendien de mogelijkheid om tussen de verschillende modellen te wisselen, waardoor het meer flexibiliteit aan nieuwe en bestaande klanten kan leveren. Nordic Aviation Capital is al de grootste klant van ATR, maar door nog eens 75 extra machines te bestellen wordt de band verder versterkt. 

Vorig jaar al verbaasde het Deense bedrijf al door maar liefst 90 turboprops te bestellen. Het was de eerste keer voor ATR dat een dusdanig grote bestelling werd geplaatst, die bovendien een waarde had van $2,1 miljard. Door de order ligt het totaal aantal bestelde ATR vliegtuigen in het eerste kwartaal van 2014 al op 144 en dat is een record voor ATR.

De vliegtuigen die worden geleverd zullen allen van het type -600 zijn. Dit is de laatste versie die door het Franse bedrijf wordt aangeboden. Deze zijn voorzien van een nieuwe motor en heeft een groter vliegbereik en is zuiniger in het brandstofverbruik. De ATR-42-600 is in staat om maximaal 50 passagiers over een afstand van 1500 km. te vliegen. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy