-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Boeing levert tweede 787-9 af; dit keer aan All Nippon Airways

SEATTLE - Japans nationale luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways heeft gisteren als tweede airline de 787-9 in ontvangst genomen. De verlengde 787-9 Dreamliner zal op de binnenlandse markt worden ingezet en heeft 395 stoelen, waarvan 18 in Business Class en 377 in de Economy Class en zullen de oudere Tripple Sevens gaan vervangen. Boeing claimt dat de verlengde 787-9 circa 23% zuiniger is en 20% meer capaciteit biedt dan de kleinere versie. In Nederland zal de KLM binnen twee jaar de eerste verlengde 787 on gebruik nemen. ArkeFly vliegt al met de kleinere 787-8.

Hoewel All Nippon Airways, ook wel bekend als ANA, de tweede luchtvaartmaatschappij is die dit type in ontvangst neemt, zal zij wel de eerste zijn die het in gaat zetten op een lijndienst. Eerder nam Air New Zealand al een toestel in ontvangst maar zij doet eerst ervaring op voordat zij in oktober de eerste lijndienst zal gaan uitvoeren. ANA vliegt al langere tijd met de Dreamliner en was de eerste luchtvaartmaatschappij die dit revolutionaire vliegtuig in de vloot opnam. 

All Nippon Airways bestelde in 2011 maar liefst 80 Dreamliners, waarvan 36 kleinere 787-8s en 44 grotere 787-9s. Boeing heeft tot dusver 28 toestellen geleverd waarmee jet de grootste klant is die met dit gloednieuwe type opereert. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy