-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Airbus levert 200e A320 vanuit Chinese assemblage fabriek Tianjin

TIANJIN - Airbus is begonnen aan de assemblage van de 200e A320 in haar fabriek in het Chinese Tianjin. Eind juli werden romponderdelen per vrachtschip in het Duitse Hamburg ingeladen naar China. Elke maand gaan vier schepen met onder andere het roer, voorste en achterste rompdeel, flaps en landingsgestel per boot om in Tianjin gemonteerd te worden tot een geheel. De Europese fabrikant levert vier A320s per maand aan uitsluitend Chinese luchtvaartmaatschappijen uit deze fabriek. Het heeft daarnaast ook fabrieken in Toulouse en Hamburg en opent binnenkort een vierde locatie Mobile, Alabama in de Verenigde Staten. De fabriek in Tianjin werd geopend in 2008. De A320 is het succesvolste vliegtuig dat vliegtuigbouwer Airbus produceert. De eerste vlucht van dit tweemotorige vliegtuig vond plaats op 22 februari 1987 en op 28 maart 1988 werd de eerste afgeleverd aan Air France. 

China is een van de snelstgroeiende economieen in de wereld. Luchtvaartmaatschappijen bestellen in grote aantal vliegtuigen bij Airbus, Boeing en Embraer. Eerder dit jaar werd de 1000e Airbus afgeleverd aan een Chinese klant, en de Europese vliegtuigfabrikant hoopt in 2020 nog eens 1000 te hebben afgeleverd.

Per maand levert Airbus maar liefst 42 A320s en volgend jaar wordt de assemblage in de Verenigde Staten opgestart, waardoor het aantal verder oploopt. In 2016 moeten 46 stuks per maand naar luchtvaartmaatschappijen wereldwijd  gaan, vergeleken met 38 737s die concurrent Boeing iedere maand overdraagt.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy