-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Japan Airlines bestelt E-jets bij Embraer en Mitsubishi

TOKIO - De tweede luchtvaartmaatschappij van Japan, Japan Airlines (JAL), heeft een definitieve bestelling geplaatst bij het Braziliaanse Embraer voor de levering van vijftien E-Jets. Deze zullen mogelijk vanaf 2015 worden geleverd. Als onderdeel van deze bestelling zou de Japanse airline zowel de kleinste E-170 met ongeveer 72 zitplaatsen alsmede de grotere ERJ-190 met 94 stoelen hebben gekocht. Wat de exacte verdeling tussen de toestellen zal zijn, is niet geheel bekend. Wel zouden er ook nog opties zijn genomen op nog eens twaalf extra vliegtuigen. Japan Airlines heeft op dit moment al 15 ERJ-170s in haar vloot die worden ingezet op regionale vluchten.

Als onderdeel van deze order zou het bedrijf ook een bestelling bij het eveneens Japanse Mitsubishi Aircraft hebben geplaatst voor de levering van maar liefst 32 MRJ-90s. Deze nieuwe vliegtuigen, qua capaciteit bijna identiek aan de Embraer ERJ-190, zullen vanaf 2021 worden afgeleverd. De Japanse fabrikant, dat ook bekend staat om haar auto's, heeft moeite om klanten te vinden voor het nieuwe toestel. Wel heeft zij in haar portfolio al ondermeer All Nippon Airways, Skywest, Eastern Air Lines, Trans State Holdings en Air Mandalay. Deze bedrijven hebben bijna 200 toestellen besteld en kooprechten op nog eens 184 machines.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy