-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Xiamen Airlines en Royal Jordanian ontvangen eerste 787

EVERETT - De Amerikaanse fabrikant Boeing heeft afgelopen week opnieuw een aantal B787 Dreamliners afgeleverd. Zo namen het Chinese Xiamen Airlines en het Jordaanse Royal Jordanian Airlines allebei hun eerste 787 in ontvangst. De Amerikaanse fabrikant heeft tot dusver ruim 170 gloednieuwe Dreamliners aan klanten overgedragen waaronder Air India, United, British Airways en THAI. Xiamen Airlines, ook wel bekend als Xiamenair en onderdeel van SkyTeam is de derde luchtvaartmaatschappij uit China dat met dit toestel gaat vliegen. Eerder al namen China Southern Airlines en Hainan Airlines dit type op in de vloot. Xiamenair vliegt met circa 110 vliegtuigen, uitsluitend Boeings naar ruim 80 verschillende bestemmingen. De zes 787s die zijn besteld zullen worden ingezet op nieuwe bestemmingen in onder andere noord-Amerika en Europa, waaronder mogelijk ook Parijs en Amsterdam. 

Xiamenair voorziet haar Dreamliners van 237 stoelen in drie klassen: 4 in de First Class, 18 in Business Class en 215 in Economy Class. 

Royal Jordanian is na Qatar Airways de eerste maatschappij die dit energiezuinige toestel opneemt in haar vloot. Ze zullen onder andere de A330-200s vervangen en alle machines zijn geleast van Aercap. De Jordaanse nationale luchtvaartmaatschappij heeft de afgelopen haren moeite gehad om te overleven en heeft meerdere herstructureringen ondergaan om weer winstgevend te worden. De elf 787s hebben een lager brandstofverbruik en een groter vliegbereik waardoor de brandstofrekening dit jaar aanzienlijk lager uit zal vallen. 

De Dreamliners van Royal Jordanian zijn voorzien van 270 stoelen, waarvan 24 in business Class.  De eerste bestemmingen zijn mogelijk Bangkok en Hong Kong. 

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy