-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

NEW DELHI - De prijsvechter Indigo uit India, heeft een bestelling geplaatst voor de levering van maar liefst 250 A320NEOs. Dit maakten de directeur van de maatschappij, Aditya Ghosh en Airbus maandag bekend. Het is niet de eerste keer dat dit bedrijf een dusdanig grote order plaatst. Eerder al werden maar liefst 100 A320s en 180 A320NEOs besteld. De luchtvaart in India heeft zwaar te leiden onder de grote buitenlandse druk van prijsvechters zoals Air Asia. Door de onstabiele positie van het nationale bedrijf Air India, grijpen andere maatschappijen hun kans en lanceren tientallen nieuwe routes. Met een inwonersaantal van ruim 1 miljard mensen, is India naast China een van de snelstgroeiende markten voor luchtvaartmaatschappijen.

Maar er zit een grote keerzijde aan het verhaal. New Delhi en Mumbai hebben over het algemeen verouderde luchthavens en plaats voor uitbreiding is er niet. Rondom luchthavens is het helemaal volgebouwd en buitenlandse maatschappijen zijn beperkt in het verhogen van hun frequenties. Begin dit jaar werd door de regering besloten om de Airbus A380 goed te keuren om naar luchthavens in India te mogen vliegen. Hierdoor worden welliswaar meer passagiers vervoerd, ook wordt de druk op luchtvaartmaatschappijen uit eigen land nog verder verhoogd. 

De A320NEOs zijn voorzien van een nieuwe motor met drie versnellingen en sharklets. Het lagere brandstofverbruik zorgt voor een CO2 besparing van ruim 5000 ton per toestel, per jaar. Ruim 3000 van deze machines zijn al besteld en de eerste vlucht werd eind vorige maand gemaakt. De A320 werd ing 1989 geintroduceerd en tot op heden zijn maar liefst 6200 machines geleverd. Airbus heeft nog bestellingen open voor nog eens 3000 'gewone' A320s. De Europese vliegtuigbouwer heeft twee assemblage fabrieken: een in Hamburg en een in Toulouse. Een derde fabriek werd enkele jaren terug in Tianjian, China, geopend. Om de Chinese economie verder te stimuleren worden hier uitsluitende A320s voor Chinese klanten gebouwd. Een vierde fabriek wordt in 2015 opgeleverd in Mobile, Alabama in de Verenigde Staten. Wanneer deze wordt geopend, zal de productie verder verhoogd worden tot 54 A320s per maand.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy