-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

VLM Airlines komt op eigen benen en koopt Russische SSJs

ANTWERPEN - Nu de Vlaamse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines weer op eigen benen komt te staan, is het hoog tijd om de verouderde Fokker 50-vloot te moderniseren. Het bedrijf heeft verschillende types onderzocht en vergeleken en heeft gekozen voor de Superjet 100. Deze honderdzitter wordt door het Russische Sukhoi gebouwd. De luchtvaartmaatschappij heeft een order geplaatst voor twee stuks bij de leasetak Ilyushin Finance. Dit contract zal een looptijd hebben van twaalf jaar. Daarnaast zijn er ook opties op nog eens twee van deze machines genomen, en kooprechten genomen op een extra tien.

Het type dat is besteld is een zogenaamde Longer Range versie (SSJ-100-95LR). Hierdoor is het mogelijk om verdergelegen bestemmingen aan te vliegen vanaf de korte startbaan van Antwerpen. Tot dusver zijn slechts 166 Superjets besteld en circa 50 afgeleverd. Sukhoi heeft moeite om (Westerse) klanten te vinden. Zij wist tot nu toe slechts de Superjet te verkopen aan het Mexicaanse Interjet en het Indonesische Sky Aviation.

VLM Airlines werd enkele jaren geleden ingelijfd bij Cityjet, dat onderdeel is van de Air France-KLM groep. Door een verouderde vloot van Fokker 50s en viermotorige Avro RJs, hoge operationele kosten en een terugvallend aantal passagiers, heeft Cityjet haar winst de afgelopen jaren flink zien verminderen. Een deal met het Duitse Intro Aviation werd eerder dit jaar afgerond. Dit bedrijf heeft ervaring om verliesgevende bedrijven weer winstgevend te maken. Binnen zes maanden na het afronden van deze deal heeft VLM personeel echter besloten op eigen houtje verder te willen. De uitgegeven foto (zie hieronder), laat duidelijk zien dat het bekende blauwe kleurenschema weer terugkomt bij de maatschappij. 

De Vlaamse Luchtvaart Maatschappij (VLM) zal mogelijk vanaf Antwerpen de eerste vluchten gaan uitvoeren. Later wordt mogelijk ook Brussel aan het netwerk toegevoegd. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy