-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Royal Air Maroc ontvangt eerste eigen Embraer 190

RECIFE - De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft de eerste van vier bestelde Embraer 190s geleverd aan het Marokkaanse Royal Air Maroc (RAM). De toestellen bieden plaats aan circa 100 passagiers en zijn een belangrijke stap voor de maatschappij om de aanwezigheid verder uit te breiden. De toestellen zullen worden ingezet op nieuwe routes waarvoor de Boeing 737 te groot is. Eerder dit jaar leaste RAM een tweetal Embraer 190s en een Russische Sukhoi Superjet 100 om te peilen welk toestel het beste in haar vloot zou passen. Kort nadat de toestellen weer terug waren bij de eigenaren, maakte RAM een order bekend. De machines worden geleast van Lessor Aldus Aviation. Deze maand zullen twee machines worden geleverd, gevolgd door nog eens twee in december.

Topman Driss Benhima gaf aan de nieuwe Embraer E2 hoog op het lijstje te hebben staan om in de toekomst aan te schaffen. Het bedrijf wil de komende jaren zo'n 10 a 15 regionale vliegtuigen toevoegen.

De Embraer is het beste toestel in zijn klasse, met het laagste brandstofverbruik en CO2 uitstoot. Daarnaast biedt zij een groot comfort aan passagiers. De toestellen zullen vanuit thuisbasis Cassablanca op vluchten naar Bordeaux, Tangier, Toulouse, Marseille, Barcelona, Nante en Marrakech worden ingezet. De toestellen zijn voorzien van 96 stoelen, waarvan 12 in de business class, en 84 in economy class.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy