-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Fransen kiezen voor de A330MRTT

TOULOUSE - Opnieuw viert de Europese vliegtuigbouwer Airbus feest. Na de grote order van afgelopen week voor 25 A330NEOs en 25 A350XWBs, heeft de Franse overheid nu ook een order geplaatst voor de militaire A330. De Armee de l'air, de Franse luchtmacht, bestelde twaalf A330MRTT (Multi-Role Tanker Transport) vliegtuigen. De levering van het eerste toestel zal omstreeks 2018 beginnen. De A330MRTT is een toestel dat ontwikkeld is voor de Amerikaanse luchtmacht, om de verouderde KC-135s mee te vervangen. Hoewel de order in eerste instantie werd toegekend aan Airbus, werd de order uiteindelijk veranderd en gegund aan Boeing. De Amerikaanse concurrent bood de KC-46 aan, een vliegtuig dat gebaseerd is op de Boeing 767

Airbus levert de eerste A330MRTT in 2018, gevolgd door een tweede machine in 2019. Jaarlijks zullen een of twee machines worden overgedragen. De Armee de l'air wordt de zesde gebruiker van dit succesvolle vliegtuig, na het Verenigd Koninkrijk, Australie, Qatar, Saudi Arabie, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast zijn er verregaande gesprekken met de overheid van Qatar en India voor de levering van twee tot zes tankers. Er zijn inmiddels 22 geleverd en de fabrikant heeft nog een 'backlog' voor 24 toestellen, inclusief deze order.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy