-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ook Azul selecteert de A320NEO

TOULOUSE - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul heeft een order geplaatst bij de Europese fabrikant Airbus voor de levering van 35 A320NEO vliegtuigen. Daarnaast zijn ook contracten getekend met twee leasemaatschappijen om nog eens 28 extra toestellen te leasen. Het eerste vliegtuig zal omstreeks 2018 worden geleverd. Airbus heeft een sterke marktpositie overwonnen in Zuid-Amerika, en met name in Brazilië. De nationale maatschappij TAM heeft orders voor ruim 100 machines, en GOL is een van de weinige grote maatschappijen die een groot aantal Boeing 737s in de vloot heeft. De A320NEOs van Azul zullen worden voorzien van 174 stoelen in een klasse. Met een vliegbereik van bijna 4000 kilometer kunnen nieuwe bestemmingen in de Verenigde Staten worden aangedaan.

Azul, een van oorsprong kleine maatschappij, voerde tot enkele jaren terug nog uitsluitend binnenlandse vluchten uit. Een groot aantal ATRs en Embraers hebben Brazilië op de kaart gezet waardoor steeds meer bestemmingen rechtstreeks worden aangevlogen. Eerder dit jaar nam zij een A330 in ontvangst, waarmee naar New York kon worden gevlogen. Airbus biedt haar klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen de CFM Leap 1A en de Pratt & Whitney PW1100G. Azul heeft gekozen voor de eerste variant.

Airbus heeft orders voor ruim 3700 toestellen uit deze nieuwe familie, die bestaat uit de A320NEO, de kleinere A319NEO en de grotere A321NEO. Deze orders zijn geplaatst door 50 verschillende bedrijven, waarvan Indigo met 430 machines de grootste klant is. Het testen is in volle gang bezig, en Airbus verwacht volgend jaar zomer het certificaat te ontvangen. Hierna zal de eerste levering plaatsvinden.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy