-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

American Airlines ontvangt eerste Dreamliner

EVERETT - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American heeft vrijdag 23 januari, de eerste Dreamliner in ontvangst genomen. Het tweemotorige toestel werd na de overdracht overgevlogen naar de thuisbasis van de maatschappij in Dallas Forth Worth, Texas. Vanuit hier zullen binnenkort binnenlandse vluchten worden uitgevoerd naar ondermeer Chicago, Illinois. Op dit moment heeft American 42 van deze Dreamliners in bestelling staan, waarvan 16 787-8s en 26 grotere 787-9s. Daarnaast heeft het bedrijf ook opties op 52 extra van deze toestellen. American is naast United de enige Amerikaanse maatschappij die dit gloednieuwe toestel heeft besteld. 

American Airlines is na de fusie met US Airways druk bezig met het moderniseren van haar vloot. Het heeft daarvoor ruim 200 nieuwe Boeing 737s en toestellen uit de A320-familie besteld welke een groot aantal McDonnell Douglas' en Boeing 757 toestellen zal vervangen. Daarnaast zullen de Dreamliners worden gebruikt om Boeing 767s te vervangen en nieuwe routes mee te openen. Ook is het bedrijf druk bezig om haar bestaande vloot flink te moderniseren. Hiervoor heeft American een bedrag van $2 miljard gereserveerd om onder andere het interieur van de bestaande vloot 757s, 767-300s en 777-200ERs te vervangen. 

(C) Daniel Gorun

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy