-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nieuwkomer uit Nepal tekent intentieverklaring voor vijf SSJ-100s

KATHMANDU - Nieuwkomer Bishwo Airways uit Nepal heeft een intentieverklaring getekend met Sukhoi voor de levering van vijf Superjet 100s. Volgens Sukhoi zal de intentieverklaring leiden tot een definitieve bestelling voor dit tweemotorige toestel. De luchtvaartmaatschappij heeft daarnaast ook plannen om een aantal Airbus A330-200s te leasen. Deze kleinere vliegtuigen, met plaats voor 93 passagiers in twee klassen, is hierdoor een geschikt vliegtuig voor kortere afstanden. De Sukhoi Superjet 100, kortweg SSJ-100, kan uitstekend opereren op grotere hoogtes en heeft een vliegbereik van maximaal 4500 kilometer. Het eerste toestel kan in 2017 worden geleverd.

Bishwo Airways heeft plannen om dit regionale vliegtuig in te zetten op vluchten naar onder andere Saudi Arabie, de Verenigde Arabische Emiraten, Malesie en buurlanden. De grotere Airbussen zullen mogelijk ook naar Europa worden ingezet.

Vliegtuigbouwer Sukhoi heeft moeite om klanten te vinden voor dit vliegtuig. De grootste gebruikers zijn het Russische Aeroflot en het Mexicaanse Interjet. Daarnaast staan er nog bestellingen open voor zo'n 240 vliegtuigen, die zijn besteld door zo'n 25 bedrijven, waaronder een groot aantal leasemaatschappijen.

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy