-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Derde 787 Arke landt op Schiphol

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Arke heeft gisteren de derde en voorlopig laatste Boeing 787-8 Dreamliner in ontvangst genomen. Het toestel met de registratie PH-TFM steeg na de overdracht op vanaf Paine Field in Everett en landde even voor twaalven op Schiphol. De geplande aankomsttijd van half 11 werd hier ruim mee overschoten door een iets latere take-off uit de Verenigde Staten. Daarnaast moesten veel vliegtuigen in een hold boven Nederland en de Noordzee doordat de elektriciteit in grote delen van Noord-Holland uit waren gevallen. Hierdoor mochten slechts beperkt vliegtuigen opstijgen en landen. De PH-TFM is de derde en laatste Dreamliner die in de vloot wordt opgenomen. Het vliegtuig draagt de toepasselijke naam #driemliner en is voorzien van 307 stoelen, 18 in Premium Clas, 108 in Comfort Class en 181 in Economy Class.

De Boeing 787-8s vervangen de oudere Boeing 767-300ERs in de vloot. Wel blijven er de komende tijd nog twee van deze vliegtuigen in de vloot, die op vluchten naar onder andere de Verenigde Staten wordt ingezet. De Dreamliner worden voornamelijk gebruikt op vluchten naar het Caribisch gebied.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy