-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Bombardier levert 500e Dash-8Q400

TORONTO - De Canadese vliegtuigbouwer Bombardier heeft de 500 turboprop van het type Dash-8Q400 gisteren afgeleverd. Luchtvaartmaatschappij Westjet Encore heeft het vliegtuig tijdens een ceremonie vervolgens in ontvangst genomen. Het is de 22e Dash-8Q400 voor de Canadese maatschappij, en zij heeft nog eens veertien toestellen in bestelling staan. TIjdens de ceremonie waren werknemers van Bombardier en WestJet, maar ook speciale gasten uit het provinciaal bestuur aanwezig. De Dash-8Q400 maakte haar eerste vlucht in 1998 en vliegt voor ruim 40 verschillende maatschappijen. Onder andere Air Canada, United, FlyBe, Ethiopian Airlines, All Nippon Airways en AirBaltic vliegen met dit toestel. De slanke romp en de krachtige turbopropmotoren zorgen voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik ten opzichte van een straalvliegtuig terwijl de Dash-8Q400 een kruissnelheid van 650 km/u aan kan houden.

Westjet nam slechts 2 jaar geleden het turbopropvliegtuig op in haar vloot. Dagelijks worden 114 vluchten naar 24 bestemmingen binnen Canada aangedaan met de vloot.  

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy