-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Saudia eerste klant A330 Regional

LE BOURGET - Saudi Arabian Airlines wordt de eerste luchtvaartmaatschappij die gaat vliegen met de nieuwe Airbus A330-300 Regional. De maatschappij heeft twintig A330-300 Regionals en 30 A320's besteld bij Airbus. Saudia beschikt in de huidige vloot al over twaalf Airbus A330-300's en vijftig toestellen uit de A320-familie. De nieuwe A330's worden ingezet op binnenlandse en regionale routes, meldt de maatschappij. De toestellen worden voorzien van maximaal 400 passagiersstoelen, waardoor de kosten per stoel gunstig zijn voor de maatschappij. Airbus heeft de A330 Regional speciaal ontwikkeld voor dichtbevolkte gebieden met zeer geconcentreerde verkeersstromen, zoals het geval is in Saoedi-Arabië.

Naast de A330 Regional neemt de maatschappij dertig Airbus toestellen af uit de A320-familie. Het gaat om de zogenaamde ceo-toestellen (current engine option), ofwel de A320-versie van de huidige generatie.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy