-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Boeing en Vietnam Airlines tonen 787-9

SEATTLE - Vliegtuigbouwer Boeing heeft de eerste 787-9 Dreamliner met registratie VN-A861 officieel getoond aan Vietnam Airlines. De luchtvaartmaatschappij nam eerder deze week ook al de eerste A350-900 van concurrent Airbus in ontvangst. De nieuwe types zullen bestaande vliegtuigen, te weten de A330-300 en de Boeing 777-200ER vervangen. Doordat de maatschappij meer vliegtuigen heeft besteld dan die zullen worden vervangen, zullen er zeer waarschijnlijk ook nieuwe bestemmingen worden aangekondigd en bestaande frequenties worden verhoogd.

Tijdens de ceremonie op de luchthaven van Washington National (Ronald Raegan Airport) waren meer dan 200 delegatieleden, ministers en ambassadeurs van de Verenigde Staten en het Aziatische land aanwezig. Het toestel zal later deze maand officieel worden overgedragen aan de luchtvaartmaatschappij. Vietnam Airlines heeft maar liefst 19 Dreamliner besteld welke allen van het nieuwe kleurenschema zullen worden voorzien. Daarnaast hebben de twee bedrijven ook een intentieverklaring getekend wat kan lijden tot een definitieve bestelling voor acht grotere 787-10 Dreamliners en acht 777-8X vliegtuigen.

Vietnam Airlines zal de 787 vanaf eind juli inzetten op binnenlandse vluchten tussen Hanoi (HAN) en Ho Chi Minh (SGN). Volgens de originele planning zou het vliegtuig al in juni worden ingezet op vluchten naar Europa. Vertragingen bij Boeing hebben ervoor gezorgd dat de eerste intercontinentale vlucht naar Londen Heathrow nu staat gepland voor 8 december. Het vliegtuig zal dan als VN055 uit Hanoi vertrekken en om 06.20 op Londen Heathrow landen. De terugvlucht is om 12.00 uur. Deze vluchten zullen vooralsnog alleen op maandag, dinsdag, vrijdag en zondag worden uitgevoerd. Op 13 december zal Vietnam Airlines de 787-9 ook inzetten op vluchten tussen Hanoi en Frankfurt. Eind september zet de Vietnamese luchtvaartmaatschappij de A350 voor het eerst in op een vlucht naar Europa, te weten naar Parijs.

De Dreamliners hebben 28 stoelen in Business Class, opgesteld in een 1-2-1 configuratie, een Deluxe Economy van 35 stoelen in een 2-3-2 configuratie en tot slot 211 stoelen in de reguliere Economy Class. Deze stoelen zijn opgesteld in drie rijen van drie stoelen (3-3-3). Hiermee komt het totaalaantal stoelen uit op 274.

(C) Lance C Broad

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy