-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Airbus levert eerste A321 met 230 stoelen

HAMBURG - Vliegtuigbouwer Airbus heeft de eerste A321 geleverd die is voorzien van brandstofbesparende sharklets en een verhoogd aantal stoelen, namelijk 230. Het toestel werd gisteren tijdens een korte ceremonie overgedragen aan de Vietnamese prijsvechter VietJet Air, dat al met twee A321s en 26 kleinere A320s vliegt. De twee andere A321s zijn overigens voorzien van 'slechts' 200 stoelen. Door de galley en toiletten aan te passen en te verminderen, is Airbus in staat om het aantal stoelen aanzienlijk te verhogen. De stoelen staan opgesteld in rijen van 6 en hebben 28" beenruimte. 

De Vietnamese prijsvechter werd in 2007 opgericht en voert dagelijks 150 vluchten uit naar binnen- en buitenlandse bestemmingen. Het bedrijf heeft nog orders openstaan voor 69 Airbussen, waarvan 6 A321CEOs. Ook plaatste de prijsvechter vorig jaar februari een bestelling voor 42 nieuwe A320NEOs.

De Hongaarse prijsvechter Wizzair is de volgende maatschappij die een A321 met 230 stoelen in ontvangst zal nemen. 

Foto is (C) XFW-Spotter

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy