-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Finnair neemt als eerste Europese klant de A350 in ontvangst

TOULOUSE - Vliegtuigbouwer Airbus heeft tijdens een ceremonie in het Franse Toulouse de eerste A350 geleverd aan Finnair. De Finse luchtvaartmaatschappij wordt hiermee de eerste Europese klant die dit nieuwe type in ontvangst neemt en is de derde gebruiker wereldwijd. Het vliegtuig met registratie OH-LWA zal vanmiddag naar de nieuwe thuisbasis in Helsinki Vantaa Airport worden overgevlogen. 

De Finse luchtvaartmaatschappij neemt de A350 iets later in dan aanvankelijk werd gepland. Hierdoor is een aantal kennismakingsvluchten binnen Europa geschrapt. Finnair zou op 6 oktober het toestel inzetten op een vlucht naar Londen, op 7 oktober naar Frankfurt en op 8 oktober naar Kopenhagen en Parijs. Deze speciale vluchten worden later in oktober alsnog uitgevoerd. Het verschuiven betekent dat Amsterdam op 9 oktober twee primeurs krijgt: het wordt dan de eerste vlucht naar Amsterdam van Finnair waarop dit type wordt ingezet. Ook is het voor Schiphol de eerste keer dat het de gloednieuwe A350 mag verwelkomen. 

Vluchtnummer Vertektijd Vertrekt uit Bestemming Aankomsttijd
AY841 08:10 Helsinki Amsterdam 09:45
AY842 11:55 Amsterdam Helsinki 15:15

Let op, deze tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Finnair zal haar elf A350XWBs die zijn besteld voorzien van 297 stoelen, waarvan 46 in de Business Class in 1-2-1 opstelling. Daarnaast kan Finnair nog acht opties verzilveren waardoor de totale vloot uiteindelijk zal oplopen tot negentien machines. Door de 1-2-1 opstelling hebben alle passagiers directe toegang tot het gangpad. Om de reis nog aangenamer te maken kunnen de stoelen worden omgebouwd tot een volledig bed. Extra opties voor Business Class passagiers zijn onder andere: USB poorten en een 16 inc touch screen inflight entertainment systeem. De Economy Class stoelen staan opgesteld in een 3-3-3 opstelling. Ook heeft Finnair een Economy Comfort waarin 43 stoelen staan opgesteld. Deze zijn voorzien van extra beenruimte. 

Finnair's tweede A350, de OH-LWB zal worden voorzien van een speciaal 'OneWorld' kleurenschema en word volgende maand geleverd.

De A350s zullen Finnairs A340s vervangen en de intercontinentale vloot vergroten.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy