-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Malaysia Airlines moderniseert vloot met A350s

KUALA LUMPUR - Malaysia Airlines heeft een lease overeenkomst gesloten met Air Lease Corporation voor de levering van vier A350-900s. Het eerste toestel zal eind 2017 worden overgedragen. De nationale maatschappij van het Aziatische land heeft ook opties genomen op twee extra A350s en een tweetal A330-900NEOs. De regionale A330s worden eind 2017 geleverd. "Malaysia Airlines zal de vliegtuigen uitrusten met nieuwe business class stoelen en zal exceptioneel comfort opleveren en daarnaast een stuk efficiënter inzetbaar zijn.", aldus CEO Christoph Mueller.

Vorige maand werd bekend dat het in financiële problemen verkerende bedrijf verder ging onder de naam Malaysia Airlines Berhad. Als onderdeel van de bezuinigingen worden twee A380s en vier B777-200ERs verkocht en wordt er voor 6000 werknemers een andere baan gezocht. Daarnaast heeft het bedrijf flink moeten snijden in het aantal bestemmingen en frequenties. Zo heeft het bedrijf vluchten naar Frankfurt geschrapt, en worden vluchten naar Parijs CDG voortaan uitgevoerd door Boeing 777-200ERs. De kans is dan ook aanzienlijk dat de vier A350s uitsluitend op vluchten naar Amsterdam en Parijs zullen worden ingezet. Terzijnertijd zal de vloot bestaan uit Boeing 737s voor binnenlandse en regionale vluchten, A330-300s voor vluchten binnen Azië (en naar Australië), A350s voor long-haul bestemmingen en vier A380s. De maatschappij heeft het zwaar te lijden door twee dodelijke incidenten, de vermiste MH370 en de neergeschoten MH17 vorig jaar.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy