-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

China bestelt 300 vliegtuigen bij Boeing

SEATTLE - De Chinese regering, eigendom van het grootste deel van de luchtvaartmaatschappijen in het Aziatische land, heeft een grote order geplaatst bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. De order omvat 300 vliegtuigen. Het gaat hierbij om 250 Boeing 737s en 50 widebody vliegtuigen. In totaal zullen 190 737s worden ondergebracht bij luchtvaartmaatschappijen, terwijl 60 andere machines worden geleverd aan leasemaatschappijen. Hoewel er nog geen exacte details bekend zijn over het exacte aantal toestellen dat wordt geleverd aan bepaalde maatschappijen, werd wel duidelijk dat de 50 widebody vliegtuigen zowel 747s, 777s en 787s zijn. Een order voor de 747-8 zou een grote opsteker zijn voor Boeing, die het toestel in passagiersversie aan slechts vier maatschappijen heeft weten te slijten. 

Momenteel zijn 747-8 passagiersvliegtuigen in gebruik bij Lufthansa, Korean Air en Air China. De Chinese carrier vliegt met 6 van deze vliegtuigen en verwacht binnenkort de 7e in ontvangst te nemen. 

De Chinese president is momenteel op bezoek in de Verenigde Staten. Hij vloog met een Air China 747 naar Seattle. Als onderdeel van de grote order zijn de regering en Boeing overeengekomen om een fabriek te openen in China waar vliegtuigen van een interieur worden voorzien. Dit levert veel banen op en stimuleert de Chinese economie nog meer.

Volgens Boeings berekeningen hebben Chinese bedrijven en luchtvaartmaatschappijen de komende 20 jaar ruim 6000 nieuwe verkeersvliegtuigen nodig, wat een waarde van ruim $950 miljard vertegenwoordigt. Boeing fabriceert momenteel 42 Boeing 737s per maand. Dit aantal zal stijgen tot 47 in 2017. In 2018 moeten iedere maand 52 737s worden geleverd. Samen met de Airbus A320-familie is de 737 het meest succesvolle passagiersvliegtuig.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy