-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

CityJet selecteert Russische Superjet voor vlootvernieuwing

De Ierse luchtvaartmaatschappij CityJet heeft een bestelling geplaatst bij het Russische Sukhoi voor de levering van 15 Superjet 100 toestellen. Daarnaast tekenden de bedrijven een contract voor opties voor 10 vliegtuigen. CityJet zal de nieuwe Superjets gebruiken om de verouderde vloot AVRO RJ-85s te vervangen. Andere kandidaten waren onder andere Bombardier en Embraer die respectievelijk de CSeries en de ERJ-190 hadden aangeboden. 

De Superjet 100 is een regionaal verkeersvliegtuig dat ongeveer 100 passagiers kan vervoeren. Het is hiermee een zeer geschikte kandidaat om de viermotorige RJ-85s mee te vervangen. Dit type, ook wel "whisperjet" genoemd, is uitgerust met vier motoren en werd ontwikkeld om vanaf korte start- en landingsbanen te opereren. Embraer's regionale verkeersvliegtuig is al gecertificeerd om te mogen opereren van Londen City Airport. Sukhoi's Superjet zal eerst moeten worden gecertificeerd om te mogen landen en starten vanaf de 1500 meter korte landingsbaan in Londen.

CityJet is opgericht in 1994 en vliegt naar ongeveer 20 bestemmingen, voornamelijk vanaf London City. Deze luchthaven is gelegen in het zakencentrum van Londen, in de Docklands. Het bedrijf vliegt met AVRO RJ-85s. Het prototype van dit toestel vloog in 1981 voor de eerste keer. Ook opereert CityJet een kleine vloot Fokker 50s. 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy