-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Chinezen leveren eerste ARJ-21 aan Chengdu Airlines

SHANGHAI - Het heeft eventjes geduurd, maar het eerste in China ontwikkelde verkeersvliegtuig is dan toch echt afgeleverd. Gisteren leverde vliegtuigbouwer Comac de eerste Advanced Regional Jet ARJ-21 af aan launch customer Chengdu Airlines. Het project werd in 2002 aangekondigd en de eerste vlucht stond gepland voor 2005. Het liep allemaal echter iets anders en de roll-out vond eind 2007 plaats. Pas een jaar later vond de eerste vlucht plaats en ook de certificatie nam meer tijd in beslag dan was gepland. Begin dit jaar gingen er zelfs geruchten dat de fabrikant het toestel alleen door de Chinese autoriteiten (CAAC) zou laten certificeren, opdat de Amerikaanse (FAA) en Europese (EASA) nog hogere standaards zouden hebben.

Chengdu Airlines’ eerste ARJ, een ARJ-21-700, telt 90 zitplaatsen in een Economy Class en werd na een ceremonie in Shanghai overgevlogen naar de nieuwe thuisbasis Chengdu Shuangliu Airport. De maatschappij heeft in totaal 30 toestellen besteld. In totaal zijn ruim 300 van deze tweemotorige vliegtuigen besteld door tal van Chinese maatschappijen. Bestellingen uit het buitenland zijn er van ondermeer Lao Airlines, GECAS, Myanma Airways. Merpati Nusantara Airlines en de Republiek Congo.

Comac werkt nu aan een groter vliegtuig, de C-919. De roll-out hiervan vond eerder deze maand plaats en de eerste vlucht staat gepland voor volgend jaar.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy