-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Airbus levert eerste A350 aan TAM

TOULOUSE - Vliegtuigbouwer Airbus heeft vandaag in het Franse Toulouse de eerste A350 geleverd aan het Braziliaanse TAM. De luchtvaartmaatschappij wordt hiermee de eerste Zuid-Amerikaanse klant die dit nieuwe type in ontvangst neemt en is de vierde gebruiker wereldwijd. Het vliegtuig met registratie PR-XTA werd na de overdracht overgevlogen naar de nieuwe thuisbasis in Brazilië, namelijk Sao Paulo.

De luchtvaartmaatschappij introduceerde begin dit jaar een geheel nieuw logo, uniform en kleurenschema. De eerste twee A350s zullen in het huidige kleurenschema worden geleverd. De derde (PR-XTC) en volgende A350s worden in het nieuwe kleurenschema geschilderd. De maatschappij neemt de A350 iets later in dan aanvankelijk werd gepland, veroorzaakt door een aantal vertragingen bij fabrikant Airbus.

De Zuid-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft 27 A350s in bestelling staan. De machines krijgen een twee-klassen configuratie van 318 stoelen in Economy Class en 30 stoelen in Business Class. In januari zet TAM de A350 in op vluchten tussen Sao Paulo en Manaus. Spoedig zullen ook internationale vluchten worden uitgevoerd, waaronder vluchten naar Miami, Orlando en Madrid vanuit Sao Paulo.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy