-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Singapore Airlines ontvangt haar eerste Airbus A350-900XWB

TOULOUSE – Singapore Airlines heeft vandaag haar eerste van in totaal 67 bestelde Airbus A350-900XWB in ontvangst genomen. Met de aflevering is de maatschappij de vijfde luchtvaartmaatschappij die de Airbus A350 opneemt in haar vloot. Oorspronkelijk zou de eerste A350 voor Singapore Airlines geleverd worden in Januari.

Airbus heeft problemen met het interieur. Fabrikant Zodiac Aerospace heeft namelijk problemen met de levering van het interieur voor de A350. Maar niet alleen Airbus heeft problemen. Ook Airbus Amerikaanse concurrent Boeing heeft problemen bij de levering van de Boeing 787. Ook bij de Dreamliner zijn er problemen met het interieur, die ook geleverd wordt door Zodiac Aeropspace. 

Het toestel, met de registratie 9V-SMA, maakte op 02 februari van dit jaar haar eerste vlucht. Het toestel beschikt over twee Rolls Royce Trent XWB motoren en bied plaats aan 253 personen. Het toestel beschikt over 42 Business classstoelen, 24 Premium classstoelen en 187 economy classstoelen.

De luchtvaartmaatschappijen Qater Airways (7), Vietnam Airlines (4), Finnair (3) en TAM Airlines (1) gingen Singapore Airlines al voor met in het gebruikt nemen van de nieuwste telg uit de Airbusfamilie. In het loop van het jaar zullen andere maatschappijen ook de Airbus A350XWB in ontvangst nemen. De luchtvaartmaatschappijen Cathay Pacific (maart), Ethiopian Airlines (mei), China Airlines (juli) en Lufhansa (november)  zullen ook dit jaar de Airbus A350 opnemen in haar vloot. Oorspronkelijk zouden SriLankan (juni) en Thai Airways (nog onbekend) ook de A350 dit jaar in haar vloot opnemen, maar die hebben in januari aangegeven dat zij, vanwege hun financiele situatie, het toestel later in ontvangst zullen nemen.

Amsterdam

Vanaf 10 mei vervangt Singapore Airlines op de route van/naar Amsterdam de Boeing 777-300ER  voor de Airbus A350-900XWB. Hiermee is de luchtvaartmaatschappij uit Singapore de eerste maatschappij die lijnvluchten op Schiphol uitvoert met een Airbus A350. Met de wisselen van vliegtuigtype op de route Singapore-Amsterdam-Singapore neemt het aantal beschikbare stoelen per vlucht af met 25 stoelen. Voordat Singapore Airlines op Amsterdam gaat vliegen, zal er eerst op Jakarta en Kuala Lumpar gevlogen worden om het personeel gewend te laten raken met de A350.

 

De vlucht uit Singapore land dagelijks rond 07.15 als vlucht SQ324 en vertrekt rond 11.15 weer naar Singapore als vlucht SQ323.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy