-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

KLM ontvangt haar derde Dreamliner

SEATTLE/SCHIPHOL – De KLM heeft vandaag haar derde Boeing 787-9 Dreamliner ontvangen. Het vliegtuig, met de registratie PH-BHD, landde vanochtend vroeg op Schiphol. Binnenkort zal de nieuwste Dreamliner vluchten gaan uitvoeren naar onder andere Abu Dhabi, Dubai en Rio de Janeiro.

De PH-BHD, met de naam Bougainvillea, is de derde van in totaal 21 bestelde Boeing 787 Dreamliners. De Nederlandse maatschappij ontvangen in totaal 15 Boeing 787-9’s en 6 Boeing 787-10’s. Ook de andere Dreamliners bestemd voor de KLM zullen gebouwd worden in Seattle, ondanks het sluiten van één van de twee assamblelijnen van de Boeing 787. Een van de twee lijnen wordt binnenkort gesloten zodat de voorbereiden voor de productie van de Boeing 777-9X gestart kunnen worden. Naast de Dreamliners die gebouwd worden in Seattle, worden er ook in Charleston, North Carolina, Dreamliners gebouwd.

Bloemen

Net zoals de PH-BHA en de PH-BHC is ook de PH-BHD vernoemd naar een bloem. Al voor de levering van de eerste Boeing 787-9 maakt de KLM bekend dat alle Dreamliners vernoemd zouden worden naar bloemen. De KLM heeft voor alle type vliegtuigen een eigen thema betreffende namen, en meestal is de eerste letter van de naam gelijk aan de laatste letter van de registratie. Dit geldt niet voor de naam van de PH-BHD, want die heeft de naam begonia gekregen, wat betekend dat de Dreamliners nu de namen Anjer (BHA), Zonnebloem (BHC) en begonia (BHD) dragen.

De volgende Dreamliner zal naar alle verwachting eind deze maand geleverd worden, maar de kans dat dit later wordt is groot, omdat de twee van de eerste 3 vliegtuigen van dit type ook later geleverd zijn dan dat de planning is.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy