-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Iran bestelt 114 Airbus-vliegtuigen

TEHERAN - Iran koopt 114 vliegtuigen voor de burgerluchtvaart van de Europese Airbusfabriek. Dat heeft het Iraanse ministerie van Transport zaterdag bekendgemaakt. Volgens minister Abbas Akhoondi is met de vliegtuigfabrikant overeenstemming over de levering bereikt. Het Airbusconcern hield zich in een reactie enigszins op de vlakte, door te zeggen dat zolang Iran te maken heeft met economische sancties er formeel geen commerciële gesprekken kunnen plaatsvinden.

Het verdwijnen van de sancties is echter ophanden, nu Amerikaanse en Iraanse diplomaten hierover in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen vergaderen. "Hoewel Iran duidelijk nieuwe vliegtuigen nodig heeft, moeten we ons aan de wet houden", zei een woordvoerder van Airbus. Met het contract voor de levering van de toestellen zou een bedrag van omgerekend ongeveer 9,2 miljard euro zijn gemoeid. Iran, een land met tachtig miljoen inwoners, heeft een luchtvloot nodig van minstens honderd grote verkeersvliegtuigen en toestellen voor de korte afstanden. Voor Airbus, dat is gevestigd in Frankrijk, maar ook voor de Amerikaanse concurrent Boeing zouden op termijn contracten van in totaal ruim 18 miljard euro in de wacht te slepen zijn.

Het is nog niet bekend welke toestellen zijn besteld.

Door: Nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy