-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Thai Airways stelt levering widebodies uit

BANGKOK - Het Thaise Thai Airways kondigde vandaag tijdens een persconferentie aan dat de maatschappij in totaal 14 bestelde widebodies later in ontvangst wil nemen dan gepland. Het gaat om 12 Airbus A350-900’s en 2 Boeing 787-9s. Thai Airways gaat in overleg met beide fabrikanten over de eventuele kosten.

Als reden voor de vertraging geeft Thai Airways de maatregelen die de Thaise overheid heeft vastgesteld om ervoor te zorgen dat Thai Airways financieel overeind blijft. Net als veel maatschappijen heeft ook Thai Airways last van zowel  de crisis als de grote drie oliemaatschappijen Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways. Gelukkig is er ook goed nieuws. De bezettingsgraad van de maatschappij groeide met 4%, van 69% naar 73%.

Airbus A350

Voor Airbus betekent deze mededeling een nieuwe klap in het gezicht betreffende de productie van hun nieuwste widebody: de Airbus A350XWB. Begin deze week maakte SriLankan al bekend dat zij hun eerste A350 later in ontvangst willen nemen. Daar komt Thai Airways vandaag bij. Oorspronkelijk zouden in 2016 6 maatschappijen hun eerste A350 in ontvangst gaan nemen, maar dat worden er nu waarschijnlijk maar 4.

Het uitstellen van de levering is niet het enige probleem voor Airbus betreffende de A350. Ook leveranciers van Airbus komen hun afspraken niet na. Airbus laat het interieur en de toiletten voor de A350 maken door Zodiac Aerospace. Dat bedrijf heeft problemen met de levering, waardoor ook se levering van vliegtuigen vertraging oploopt. Singapore Airlines zou in Januari haar eerste van in totaal 67 bestelde A350’s ontvangen, maar door vertragingen bij Zodiac word dit Februari.

Naar alle verwachting wordt de eerste Thai Airways Airbus A350-900XWB in 2018 geleverd.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy