-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Iran Air koopt mogelijk A350s en A380s

TOULOUSE - Nu de restricties tegen Iran zijn versoepeld en het land vliegtuigen mag kopen, heeft het land aangegeven interesse te hebben in ruim 110 (nieuwe) Airbussen. Vandaag maakte de Duitse krant Der Spiegel bekend dat Iran Air, de nationale carrier van het land, acht A380s zou hebben besteld. Ook zouden er zestien tweemotorige A350s zijn besteld, bovenop ruim 90 A320s. Tweedehands A340s waarvan er nu een aantal staan geparkeerd in de woestijn zullen ook naar luchtvaartmaatschappijen uit Iran gaan.

Vliegtuigbouwer Airbus heeft nog geen press release uitgebracht. Het zou een flinke opsteker zijn voor de fabrikant, die het orderboek voor de A380 langzaam ziet opdrogen. Vorige maand werd bekend dat All Nippon Airways uit Japan een drietal A380s had besteld voor vluchten naar ondermeer Hawaiï. Deze drie machines maakten deel uit van een order van het eveneens Japanse SkyMark Airlines, dat door faillissement werd overgenomen door ANA.

Luchtvaartmaatschappijen uit Iran opereren zeer oude vliegtuigen, zoals 737-200s, 747-200s en tal van eerste generatie A300s en Boeing 727s. Door de jarenlange restricties konden geen nieuwe vliegtuigen, maar ook geen onderdelen worden geleverd en moesten luchtvaartmaatschappijen via omwegen aan relatief nieuwe vliegtuigen zien te komen. Iran hoopt door het opheffen van de ban, de vliegveiligheid te verbeteren.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy