-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Air Canada nieuwste klant voor CS-300

MONTREAL - Luchtvaartmaatschappij Air Canada heeft een intentieverklaring getekend met het eveneens Canadese Bombardier Commercial Aircraft voor de levering van 45 CS-300s. Onderdeel van de order zijn ook opties voor 30 extra CS-300s. De order vertegenwoordigt een waarde van ruim $3,8 miljard kan nog verder oplopen wanneer alle opties worden verzilvert. Het is een flinke opsteker voor Bombardier.

Air Canada heeft een vloot van ruim 30 ERJ-190s en tal van CRJ-200s en grotere CRJ-700s worden de komende jaren vervangen. Vorig jaar plaatste Air Canada al een grote order voor de levering van Boeing 737 MAX-8s ter vervanging van de verouderde A319s, A320s en A321s.

Het CSeries programma loopt enkele jaren achter op schema en heeft te maken met een tegenvallend aantal bestellingen. Een dusdanig grote order is van groot belang voor Bombardier. Binnenkort zal de Canadese fabrikant het eerste vliegtuig leveren aan ‘launch customer’ Swiss.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy