-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Iran dicht bij order voor 50 Embraer jets

BRASILIA/TEHRAN - Nadat Iran vorige maand een megaorder plaatste bij Airbus voor de levering van ruim 100 verschillende toestellen, gevolgd door een bestelling voor 40 ATRs, krijgt mogelijk ook Embraer de kans vliegtuigen te leveren aan Iran. Het land zou in gesprek zijn om 50 regionale jets te willen bestellen. Dit meldt Reuters op haar website.

Details over de types waarin het land interesse heeft zijn nog niet bekend. Embraer biedt vier modellen van haar regional jet aan, variërend van de ERJ-170 met plaats aan ongeveer 75 passagiers tot de grootste ERJ-195, welke circa 120 passagiers kan vervoeren. Een nieuwere variant voorzien van andere motoren en winglets is in ontwikkeling.

De vliegtuigen zijn uitermate geschikt om de verouderde vloot Fokker 100s, MD-82s en Boeing 727s te vervangen. Door het opgeheven embargo mag het land weer nieuwe vliegtuigen kopen, en dat is nodig ook. Nergens anders in de wereld is de gemiddelde leeftijd van vliegtuigen zo hoog als in Iran. 

(C) Embraer

Foto (C) Embraer

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy