-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Cathay Pacific ontvangt haar eerste Airbus A350

TOULOUSE - Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific heeft gisteren haar eerste van in totaal 46 bestelde A350’s in ontvangst genomen. Met de komst van deze eerste widebody uit de nieuwe generatie van Airbus staat de maatschappij uit Hong Kong aan de vooravond van haar vlootvernieuwing.

Onder grote belangstelling overhandigde Airbus Cathay Pacific de eerste A350 in het Delivery Center in Toulouse. Vanmiddag rond 14.00 uur zal het toestel vertrekken naar Hong Kong. Op het nieuwe vliegtuig prijkt het nieuwe kleurschema van de maatschappij. Deze werd eind vorig jaar geïntroduceerd en zal de komende jaren op alle vliegtuigen komen te staan. Nu vliegen er al een aantal vliegtuig rond met dit kleurschema, waaronder een Boeing 747 Freighter en een Boeing 777.

De Airbus A350-900 XWB van Cathay Pacific, zoals het type toestel volledig heet, zal gaan vliegen met de registratie B-LRA en bied in totaal plaats aan 280 passagiers verdeeld over 38 business classstoelen,  28 premium economy classstoelen en 214 economy classstoelen. In totaal heeft Cathay Pacific 20 A350-900’s besteld en 26 A350-1000’s. Oorspronkelijk zoud de B-LRA al in april afgeleverd worden, maar door meerdere vertragingen is de levering uitgelopen tot eind mei.

London Gatwick

De Hong Kongse maatschappij zal eerst haar personeel en het nieuwe type vliegtuig op elkaar laten inwerken. Hiervoor zal Cathay Pacifc tijdenlijk met dit type gaan vliegen op bestemmingen als Manila en Taipei. Later zal de maatschappij de toestellen gaan gebruiken voor vluchten naar o.a. London Gatwick, Düsseldorf en Zürich.

London Gatwick wordt vanaf september aangedaan met de A350. London Gatwick is een nieuwe bestemming voor Cathay Pacific. Nu vliegt Cathay Pacific al 5 keer per dag tussen thuisbasis Hong Kong en London Heathrow, Londons grootste luchthaven, met de Boeing 777-300ER. De bedoeling is dat de Hong Kongse maatschappij 4 keer per week zal gaan vliegen op Londens tweede luchthaven. Hiermee komt het totaal aantal vluchten naar de Engelse hoofdstad op 39 vluchten per week.

Op dit moment zal Cathay Pacific op Amsterdam blijven vliegen met de Boeing 777-300ER. De maatschappij heeft niet bekend gemaakt dat zij met de A350 gaan vliegen op Amsterdam. Andere Aziatische maatschappijen, Singapore Airlines en China Airlines, zullen wel met de A350 op Amsterdam gaan vliegen. Singapore Airlines heeft sinds 10 mei haar Boeing 777-300ER vervangen voor de A350 terwijl KLM Skyteampartner China Airlines vanaf december haar Airbus A340 inruilt voor de A350.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy