-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Oman Air in gesprek met Airbus en Boeing over aanschaf nieuwe toestellen

MUSCAT - Omar Air gaat de komende weken in gesprek met zowel Airbus als Boeing over het aanschaffen van nieuwe widebodies. De maatschappij uit Oman zou willen kiezen uit de Airbus A350-900 en de Boeing 787-9/10.

De maatschappij wilt nieuwe widebodies hebben ter vervanging van de huidige Airbus A330-vloot. Op dit moment beschikt de carrier over 10 A330’s met een gemiddelde leeftijd van 4,5 jaar. Oman Air overwoog de aankoop van de A330NEO, maar ziet daar nu van af. Verder bestaat de widebody-vloot ook uit 3 Boeing 787-8 Dreamliners, waarvan er eentje geleased is bij Kenya Airways. Daarnaast moeten in de toekomst nog minimaal 10 Dreamliners geleverd worden.

Uitbreiding Routenetwerk

Oman Air breid haar routenetwerks steeds meer uit. Onlangs maakte de maatschappij bekend dat er een tweede dagelijks vlucht komt naar London Heathrow. De Perzische maatschappij wilt in Europa onder andere uitbreiden naar Brussel, Madrid, Moskou en Rome. Verder gaan er de geruchten dat de maatschappij ook gaat starten met routes maar een of meerdere steden in China. Bestemmingen in de VS zullen de komende jaren nog niet op het programma staan.

Oman Air wilt haar vloot uiteindelijk laten uitgroeien naar 70 vliegtuigen, 25 widebodies en 45 narrowbodies. Op dit moment vliegt de maatschappij op verschillende steden in het Midden-Oosten, Zuidelijk Afrika, Zuidoost-Azië en Europa.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy