-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

SriLankan moet gedwongen een order van Airbus annuleren

COLOMBO - De nationale luchtvaartmaatschappij van Sri Lankan moet naar alle waarschijnlijkheid haar order bij Airbus voor vier widebodies annuleren. Volgens nieuwssite Reuters verplicht de Sri lakaanse premier de maatschappij dat.

De premier verplicht de maatschappij om de vier Airbusvliegtuigen die nog niet geproduceerd worden te annuleren. Het gaat hierom 4 vliegtuigen van het type Airbus A350. Eind dit jaar moet SriLankan al haar eerste A350 in ontvangst nemen. In totaal had de maatschappij 7 A350’s besteld, maar dat zullen er nu maximaal 3 worden. Op dit moment zijn er al drie in productie, waarvan de eerste waarschijnlijk binnen twee maanden haar eerste vlucht zal gaan uitvoeren.

Het gaat al jaren financieel slecht met de maatschappij. Het Oneworldlid maakt al jaren verlies en heeft al verschillende routes moeten opgeven. Zo zijn de afgelopen jaren enkele routes naar o.a. Australië en Europa geschrapt. Oorzaken hiervoor zijn onder andere de concurrentie van maatschappijen zoals Emirates en Qatar Airways. Ook de verouderde vloot is een oorzaak dat routes geschrapt zijn. Een geluk voor SriLankan is dat de short-haulvluchten wel winstgevend zijn.

Niet nodig

Minister van Staatsondernemingen en ontwikkeling, Kabir Hashim, zegt dat wat ze besteld hebben niet nodig hebben. Daarnaast weet hij dat het 50 miljoen euro kost om de order te annuleren. Geld die de maatschappij eigenlijk niet heeft. Naar verwaching zal SriLankan zich de komende jaren meer gaan richten op de kortere vluchten binnen Azië. Naar welke bestemmingen SriLankan gaat vliegen met de A350’s is nog niet bekend. Naast de nieuw bestelde vliegtuigen bestaat de longhaulvloot ook nog uit 10 Airbus A330’s. Verwacht wordt dat de Airbus A350 ingezet gaat worden op Europese bestemmingen.

Lees ook:

SriLankan verwacht latere levering A350-900XW

SriLankan chrapt Europese bestemmingen

 

 

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy