-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

China Eastern Airlines bestelt definitief Dreamliners

SEATTLE/SHANGHAI - De Chinese luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines bestelt definitief de Boeing 787 Dreamliner. Om precies te zijn, bestelt de maatschappij 15 Boeing 787-9 Dreamliners bij de Amerikaanse fabrikant. De cataloguswaarde bedraagt rond de 4 miljard euro. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit minder zijn, omdat luchtvaartmaatschappijen korting krijgen bij grotere orders.

Met de komst van de 15 tweemotorige vliegtuigen wil de maatschappij uit Shanghai haar longhaulvloot uitbreiden. Op dit moment bestaat de longhaulvloot van China Eastern al uit 43 A330’s en 11 Boeing 777’s. Volgens CEO Liu Shaoyong zal deze nieuwe generatie widebody van Boeing een sleutelrol gaan vervullen binnen de vloot van de maatschappij en de verschillende routes binnen het netwerk van de Skyteammaatschappij.

De Chinese maatschappij wil de nieuwe vliegtuigen gaan inzetten op routes tussen China en Noord-Amerika en Europa. De maatschappij wil de komende jaren de frequenties op bestemmingen als Los Angeles, New York, Toronto en San Francisco gaan verhogen van thuisbasis Shanghai. Daarnaast wil China Eastern ook de frequenties gaan verhogen op vluchten naar hun nieuwste bestemming in de Verenigde Staten: Chicago

Schiphol

China Eastern start op 26 juni met rechtstreekse vluchten tussen Shanghai en Amsterdam. De route zal viermaal per week worden uitgevoerd met een Airbus A330-200. Er is een mogelijkheid dat in de toekomst ook de Boeing 787-9 ingezet kan worden op Amsterdam, mits de vraag groot genoeg is. China Eastern is een van de leden van Skyteam, waar ook o.a. de KLM en Delta Airlines lid van zijn. Door de komst van China Eastern op Schiphol vergroot het Skyteam het aantal vluchten tussen Amsterdam en Shanghai met 4 vluchten naar in totaal 11 vluchten per week.

Op dit moment hebben ruim 60 maatschappijen bestellingen geplaatst bij Boeing voor de Dreamliner. Daarmee is het vliegtuig het snelstverkopende tweemotorige vliegtuig in de geschiedenis van Boeing. De grootste gebruikers van de B787 zijn de Japanse maatschappijen ANA en JAL.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy