-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Air Austral ontvangt haar eerste Dreamliner

SEATTLE/RÉUNION - De Franse luchtvaartmaatschappij Air Austral heeft vandaag de hand gelegd op haar eerste Boeing 787-8 Dreamliner. In de Boeingfabriek in Seattle werd eerste van in totaal 2 bestelde Dreamliners in ontvangst genomen. Opvallend is wel dat alle twee de bestelde dreamliners oorspronkelijk niet gebouwd zijn voor de maatschappij uit het Franse overzeese gebied.

Beide vliegtuigen waren oorspronkelijk bedoeld voor de Japanse maatschappij All Nippon Airways. All Nippon Airways, beter bekend als ANA, besloot de beide vliegtuig niet in dienst te nemen omdat het vliegtuig te zwaar zou zijn. Zwaardere vliegtuigen betekent een hoger brandstofgebruik en een hoger brandstofgebruik betekent hogere kosten. Uiteindelijk zijn beide vliegtuigen doorverkocht aan Air Austral. Omdat het kleurschema van ANA al op beide vliegtuigen geschilderd zijn, moesten beide Dreamliners overgevlogen worden naar Victorville om daar overgespoten te worden in de kleuren van Air Austral.

In totaal bestaat de vloot van de Franse maatschappij nu uit 9 vliegtuigen, bestaande uit 2 ATR 72’s, 1 Boeing 737-300, 2 Boeing 737-800’s, 3 Boeing 777-300’s en sinds vandaag 1 Boeing 787 Dreamliner. De maatschappij voert vluchten uit vanaf Réunion naar onder andere Bangkok, Chennai, Johannesburg, Mauritius en Parijs.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy