-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Eerste SuperJet 100 geleverd aan CityJet

DUBLIN - De regionale maatschappij CityJet heeft gisteren in Venetië de eerste Russische SSJ-100 in ontvangst genomen. Tijdens de ceremonie in de Italiaanse stad werd het toestel formeel overgedragen aan de maatschappij. CityJet least in totaal vijftien van deze honderzitters en heeft daarnaast opties voor nog eens zestien van deze vliegtuigen.

CityJet is de tweede westerse maatschappij maar de eerste carrier in Europa die dit type opneemt in de vloot. Het Mexicaanse Interjet heeft al een grote vloot SSJ-100s opgebouwd. Superjet levert dit jaar nog 2 vliegtuigen. Over enkele dagen vliegt CityJet de nieuwste aanwinst naar haar nieuwe thuisbasis. De vliegtuigen zijn voorzien van 98 stoelen in een 2-3 opstelling.

De SSJ-100s vervangen de verouderde, viermotorige Avro RJ-85s. De carrier voert voornamelijk vluchten uit vanaf het kleine vliegveld Londen City. Op deze luchthaven mag het type echter nog niet worden ingezet, omdat hiervoor een speciale aanvliegroute voor vereist is en het type hiervoor nog niet is gecertificeerd.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy