-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ethiopian Airlines ontvangt eerste A350

TOULOUSE - Luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines heeft gisteren haar allereerste Airbus A350 in ontvangst genomen. Dit heugelijk feit werd gisteren  uitbundig gevierd in Toulouse. De Afrikaanse maatschappij heeft in totaal 12 Airbus A350’s besteld. Het toestel, met de registratie ET-ATQ, vertrok vanmorgen vroeg rond 02.00 uur naar Addis Abeba.

Het is voor het eerst dat Ethiopian Airlines een vliegtuig van de Europese fabrikant in ontvangst neem. De maatschappij heeft hoofdzakelijk gevlogen met vliegtuigen van de Amerikaanse concurrent Boeing. Toch heeft de Ethiopische maatschappij een half jaar gevlogen met een Airbus A330, alleen was deze geleased. Maar vanaf nu heeft de maatschappij, die dit jaar haar 70-jarige jubileum viert, haar eerste Airbus-vliegtuig in bezit.

Het toestel gaat plek bieden aan in totaal 348 personen, verdeeld over 30 Business class stoelen en 318 economy class stoelen. Ethiopian Airlines is hiermee, samen met de Braziliaans-Chileense maatschappij LATAM, de maatschappij die de meeste stoelen in haar Airbus A350’s heeft. Bij de andere maatschappijen zitten er tussen de 253 en 305 stoelen in de A350’s.

Ethiopian Airlines zal eerst haar A350 gaan inzetten op vluchten van Addis Ababa naar Abuja om de crew te laten wennen aan het toestel. Later zullen de toestellen ingezet worden op de vluchten naar Dubai, London Heathrow en New York JFK.

Lees ook:

Ethiopian Airlines eerste A350 maakt haar eerste vlucht

Ethiopian Airlines in 2016 met de A350 naar New York

Foto © Clément Alliong

 

 

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy