-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Bombardier levert eerste CSeries vliegtuig aan SWISS

MONTREAL - De Canadese fabrikant heeft vandaag de allereerste CS-100 afgeleverd aan een klant. Het Zwitserse SWISS nam het eerste toestel eerder vandaag in ontvangst. De carrier heeft 15 CS-100s in bestelling die de verouderde vloot RJ-100s zullen vervangen. Ook ontvangt SWISS vijftien grotere CS-300s.

Deze dag markeert het einde van een reeks tegenslagen binnen het CSeries programma. Volgens de eerste planning zou de CS-100 zo’n 24 maanden geleden al moeten zijn geleverd. Dit werd echter naar achteren geschoven naar eind 2015. Later werd juni als nieuwe leverdatum genoemd. De reeks tegenslagen hebben ook een flinke invloed gehad op fabrikant Bombardier dat in financiële problemen kwam. De provincie Quebec heeft een minderheidsbelang in het programma genomen in ruil voor een investering van ruim $1 miljard.

Het project viel niet alleen veel duurder uit, als gevolg van vertragingen worden maatschappijen die het type hebben besteld ook gecompenseerd. Ook bleef het aantal bestellingen relatief stil te liggen. Echter plaatsen Air Canada en Delta Airlines grote orders. Verwacht wordt dat de komende maanden (vooral met de Farnborough Air Show in het vizier) wel nieuwe bestellingen worden geplaatst.

De CS-100s van Swiss tellen 125 stoelen, verspreid over een Business Class (20 stoelen) en een Economy Class (105).

Cabine

 Delivery van de eerste CS-100 aan Swiss

Take-off naar de thuisbasis Zurich

Airborne!

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy