-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Russische vrachtgigant Volga-Dnepr neemt 16 extra 747s af

FARNBOROUGH - Boeing en de Volga-Derp Group hebben gisteren tijdens de Farnborough Airshow een order bekendgemaakt voor 20 extra 747-8 vrachtvliegtuigen. Dit is uitstekend nieuws voor Boeing, die moeite heeft nieuwe klanten te vinden voor de 747. Zo werd de productie al meerdere keren omlaag bij gesteld. Van de 20 machines, zouden er al vier geleverd zijn.

De Russische vrachtgigant vliegt naast een groot aantal 747-8s en 747-400s ook met Antonov 124 en Ilyushin 76 vrachtvliegtuigen. De maatschappij was de eerste Russische maatschappij die de 747-8 bestelde en zij nam in 2012 dit eerste toestel in ontvangst. De 747-8F is zes meter langer dan zijn voorganger en heeft enkele vernieuwende aerodynamische aspecten, nieuwe motoren en een vernieuwde vleugel voor een groter vliegbereik. Het type is in staat 13% meer vracht te vervoeren, wat uitkomt op een 230 ton zware lading. De maximale afstand waarover deze vracht kan worden vervoerd is maximaal 9000 kilometer. Bij een lichtere lading kan het bereik oplopen tot ruim 15.000 kilometer.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy