-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

China Airlines ontvangt haar eerste Airbus A350

TOULOUSE - Het Taiwanese China Airlines heeft vandaag haar eerste Airbus A350 in ontvangst genomen. Het toestel werd in ontvangst genomen door de maatschappij in de Airbus-fabriek in Toulouse.

In totaal heeft China Airlines 14 toestellen van dit type besteld. Oorspronkelijk zou de eerste toestel al geleverd worden in Juli, maar door verschillende vertragingen bij de productie liep de leverdatum vertraging op. In elke A350 van de Skyteam-maatschappij zullen 306 passagiers plaats kunnen nemen, verdeeld over drie klasses. Het zal gaan om 32 Business classstoelen, 31 premium economy classstoelen en 248 economy classstoelen.

Amsterdam

China Airlines zal haar nieuwste toestel gaan inzetten op de lijnvluchten naar Amsterdam. Hierbij zal het de Airbus A340-300 gaan vervangen, waarmee nu gevlogen wordt. Daarnaast verdwijnt ook de tussenstop op Bangkok die nu gemaakt wordt. Tevens worden het aantal vluchten terug gebracht van een dagelijkse vlucht naar vier vluchten per dag.

De Airbus A350 is het nieuwste toestel van fabrikant Airbus. In totaal zijn er al bijna 800 orders geplaatst bij de fabrikant. Daarvan zijn op dit moment 38 toestellen geleverd. China Airlines is na Qatar Airways, Vietnam Airlines, LATAM, Finnair, Singapore Airlines, Cathay Pacific, Ethiopian Airlines en Thai Airways de negende maatschappij die de A350 in ontvangst neemt. Qatar Airways is de grootste gebruiker van de A350 op dit moment met 11 toestellen gevolgd door Finnair met zes toestellen.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy