-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Boeing en Iran tekenen miljardendeal

Iran Air heeft zondag een deal ondertekend met de Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing om tachtig passagiersvliegtuigen te kopen. Het zou de grootste deal zijn tussen de VS en Iran sinds de Iraanse Revolutie in 1979. Dat meldt het Iraanse staatsnieuws IRNA.

Het zou gaan om een tienjarige deal van 16,6 miljard dollar waarin vijftig stuks van de Boeing 737 en dertig van de Boeing 777 (777-300ERs en 777X-9s) worden geleverd. Boeing kondigde in juni al aan een voorlopige overeenkomst getekend te hebben voor het verkopen van honderd vliegtuigen.

Volgens Farhad Paravesh, topman van de Iraanse luchtvaartmaatschappij, is de overeenkomst goedgekeurd door de Amerikaanse overheid. Door het nucleaire akkoord van vorig jaar is de relatie tussen Iran en Amerika verbeterd. Toch werd in Amerika in november nog een wetsvoorstel ingediend die ervoor zou zorgen dat onder andere de verkoop van commerciële vliegtuigen aan Iran moeilijker zou worden.

Door: ANP/nu.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy