-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Qatar bestelt 777 Freighters, A320NEOs én A380s

DOHA - Qatar Airways uit de kleine oliestaat Qatar blijft uitbreiden. Een aantal jaren geleden plaatste het een monsterorder voor tientallen A320s en A330s maar heeft ook tijdens de Dubai Air Show weer van zich laten horen. Het plaatste een bestelling bij Boeing voor twee 777 Freighters. Deze toestellen zijn gebaseerd op de 777-200LR, een vliegtuig met één van de beste vliegprestaties.

Maar zij liet het hier niet bij. Ook Airbus kreeg weer de nodige aandacht door een bestelling van niet minder dan 50 A320NEOs. Tevens werd een optie genomen op nog eens dertig vliegtuigen van hetzelfde type. Verder breidde Qatar haar bestelling voor de A380 uit met nog eens vijf toestellen en werden opties op drie extra vliegtuigen genomen. Hierdoor kan het aantal A380s in de toekomst oplopen tot dertien.

Qatar directeur Al Baker gaf ook een duidelijke waarschuwing af aan vliegtuigbouwer Airbus. Airbus biedt momenteel een vrachtversie aan van de A330-200, maar heeft (nog) geen programma om bestaande toestellen om te bouwen tot vrachtvliegtuigen, iets waarin Qatar Airways erg veel interesse heeft. Qatar Airways heeft gedreigd 767Freighters te kopen als Airbus niet met een ombouwprogramma komt.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy