-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in Register

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Aer Lingus ruilt A330s om voor A350XWBs

De nationale luchtvaartmaatschappij uit Ierland heeft een openstaande order voor drie A330-300s veranderd in een even groot aantal A350-900s. Het eerste toestel moet in 2018 worden geleverd. Aer Lingus plaatste enkele jaren geleden een order voor de A330 en de A350XWB. De A330s zouden in 2014 de vloot versterken. De eerste A350XWB, waarvan het bedrijf er momenteel negen in bestelling heeft staan, zal in 2015 in de vloot worden opgenomen.

De luchtvaartmaatschappij is van plan één A330 te verkopen. Het bedrijf heeft veel last gehad van de economische crisis en de hevige concurrentie met de prijsvechter Ryanair. Bovendien voert het bedrijf kostenbesparingen door en wordt er bezuinigd op de arbeidslonen. Dit heeft het afgelopen jaar voor meerdere stakingen onder het personeel gezorgd. Ondanks dat, wist Aer Lingus sinds jaren weer het jaar af te sluiten met een winst.

Afgelopen maand arriveerde de eerste van vier geleaste A320 toestellen. Deze vervangen drie grotere A321s die teruggaan naar het leasebedrijf.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy