-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Boeing overhandigt eerste 777-300ER aan Amerikaanse klant

Boeing heeft gisteren (11-12-21012) de eerste 777-300ER in eigen land afgeleverd. Luchtvaartmaatschappij American Airlines nam de eerste van vijf bestelde toestellen in ontvangst. Ook heeft American opties op nog twee machines. Vanaf januari zal dit toestel tussen Dallas en Sao Paulo worden ingezet. American Airlines heeft al ruim 20 kleinere 777-200ERs. Het nieuwe toestel is voorzien van drie klassen. De first class heeft zogenaamde lie-flat stoelen, welke kunnen worden omgebouwd tot een comfortabel bed. Ook is er WiFi aan boord.

Het nieuwe vliegtuig is deels voorzien van American Airlines' aangepaste kleurenschema. Doordat vliegtuigen tegenwoordig van kunststoffen zijn gemaakt, en niet meer van aluminium, kan het niet worden opgepoetst zoals American altijd deed. Het zilver wordt nu vervangen door een mat grijze kleur. De definitieve onthulling laat nog even op zich wachten. Pas eind december wordt het getoond.

Het toestel is in staat om 400 passagiers over een afstand van 14.865 km te vervoeren, waardoor het een van de zuinigste vliegtuigen ter wereld is.

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy