-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door Aviationinfo.nl te bezoeken, gaat u akkoord met het tijdelijk opslaan van deze gegevens.

I understand
Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Singapore Airlines koopt 25 widebodies

SINGAPORE - Singapore Airlines (SIA) heeft vrijdag een grote order bij Airbus bevestigd. De maatschappij neemt vijf A380's en twintig A350-900's af van de Europese vliegtuigbouwer. De order was in oktober 2012 al aangekondigd. De cataloguswaarde van de 25 vliegtuigen bedraagt 7,5 miljard dollar.

SIA heeft al negentien dubbeldeks A380’s in dienst. Emirates heeft de grootste vloot van deze superjumbo’s: 31. De maatschappij uit Dubai zal de komende jaren nog eens 59 A380’s ontvangen. Airbus heeft nu in totaal 262 orders voor de A380 ontvangen en 97 toestellen afgeleverd.

De Airbus A350, vergelijkbaar met de Boeing 787 Dreamliner, is nog in ontwikkeling en zal naar verwachting dit jaar zijn eerste testvlucht maken. Volgend jaar zou Qatar Airways als eerste maatschappij het toestel in gebruik moeten nemen. Of dat zal lukken is de vraag: de introductie van nieuwe vliegtuigen loopt meestal vertraging op.

Singapore Airlines heeft na de jongste bevestiging een order uitstaan voor veertig A350’s. In totaal zijn bij Airbus 592 bestellingen binnengekomen voor de A350.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Delen

©2017 Aviationinfo.nl | Disclaimer | privacy